woensdag 10 augustus 2022 04:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 november 2020

Stichting Kitten Rescue Curaçao op Bandabou heeft vanuit Nederland een grote donatie ontvangen die volledig ingezet gaat worden om maar liefst 1000 katten te steriliseren en vaccineren in 2021. De donatie is ter beschikking gesteld door WWAR/DierenLot en Abri voor Dieren, twee Nederlandse fondsen waar de stichting al langer mee samenwerkt.

Naast dat er intensief samengewerkt zal worden met dierenkliniek Claus Clinic zal de stichting in 2021 verschillende sterilisatieacties organiseren met Nederlandse dierenartsen die ons eiland speciaal hiervoor bezoeken.

Lokale sponsoren stellen geheel belangeloos een huurauto en accommodatie ter beschikking aan deze dierenartsen. Doordat de dierenartsen tevens zelf hun vliegticket betalen kan de stichting de kosten zeer laag houden waardoor het steriliseren van katten op grote schaal financieel haalbaar is geworden.

Een aanpak die volgens Kitten Rescue Curaçao werkt en zich vooral richt op zwerfkatten, maar er mede voor zorgt dat ook katteneigenaren met beperkte financiële middelen zich kunnen aanmelden bij de stichting voor gratis sterilisatie van hun kat.

De stichting zegt dit jaar ook niet stil te zitten. In de sterilisatieactie afgelopen september zijn er 114 katten gesteriliseerd en gevaccineerd. In samenwerking met de Nederlandse dierenarts Inez van den Brande zullen vanaf woensdag 25 november opnieuw ruim 100 katten gesteriliseerd en gevaccineerd gaan worden in de eigen operatiekamer van de stichting.

Voor de sterilisatieacties in 2021 is de stichting nog op zoek naar welwillende eigenaren van appartementen en resorts die een accommodatie ter beschikking willen stellen aan de dierenartsen uit Nederland. Ook vrijwilligers die een handje mee willen helpen bij deze acties zijn meer dan welkom.

Voor meer informatie over de stichting is te vinden op kittenrescuecuracao.com of op de Facebookpagina kittenrescuecuracao.

Beeld: WoW Wedding Detail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram