zondag 27 november 2022 11:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 november 2020

Reddingsorganisatie Citro herdenkt vanmiddag bij de rotonde in Janwé de dood van Robert Willems. De rotonde is officieel vernoemd naar de CITRO-vrijwilliger. Hij kwam precies tien jaar geleden om tijdens een evacuatie in de wijk Groot Davelaar. Daar was sprake van enorme wateroverlast als gevolg van de tropische storm Tomas.

In de nacht van 2 november 2010 viel er op het eiland een enorme hoeveelheid water. CITRO is normaal actief bij reddingsoperaties op zee. Maar die dag was de hulp op het eiland zelf hard nodig. Dankzij CITRO zijn veel mensen in veiligheid gebracht die door Tomas in de problemen waren gekomen.

De leden van CITRO staan vanmiddag vanaf 6 uur stil bij het overlijden van één van hen. Robbert Willems wordt herdacht omdat hij zijn leven gaf in een poging anderen te helpen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram