woensdag 13 september 2023 05:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 november 2020

Het politieke akkoord tussen Curaçao en Nederland, waar maanden aan onderhandeling aan vooraf ging, is vanochtend getekend. Staatssecretaris Raymond Knops (CDA), premier Eugene Rhuggenaath (PAR) en minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina (MAN) zetten hun handtekening onder het akkoord.

Het akkoord moet gaan zorgen voor structurele hervormingen en ontwikkelingen voor de lange termijn. De instemming van Curaçao met de voorwaarden maakte afgelopen vrijdag voor de Rijksministerraad de weg vrij om over te gaan tot het verstrekken van een derde tranche liquiditeitssteun van ANG 105 miljoen voor de periode van 1 juli tot en met 31 december 2020.

Met de instemming breekt een nieuw hoofdstuk aan van vrijwillige, maar niet vrijblijvende meerjarige samenwerking tussen beide landen. Het Nederlands kabinet is in ruil voor hervormingen niet alleen bereid liquiditeitssteun te bieden, maar ook bereid om op meerdere terreinen te investeren in de ontwikkeling van Curaçao.

Het Caribisch Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (COHO) speelt een belangrijke rol in het geheel. In deze commissie nemen drie leden zitting, één lid wordt benoemd door Curaçao en twee leden worden door Nederland benoemd.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram