maandag 8 maart 2021 06:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
2 november 2020

De Curaçaose activist Quincy Gario wil de Tweede Kamer in. Gario is dichter en kunstenaar, maar werd in Nederland vanaf 2011 vooral bekend als activist tegen Zwarte Piet. Hij richte de beweging 'Zwarte Piet is Racisme' op.

Dit weekend werd hij gepresenteerd als 'running mate' van Sylvana Simons van de politieke partij BIJ1. Op 17 maart 2021 kiest Nederland voor een nieuw parlement. BIJ1 doet aan die verkiezingen mee.

In 2017 probeerde de partij ook in de Kamer te komen, toen kreeg het te weinig stemmen. De partij zit wel in de Amsterdamse gemeenteraad. Met Gario hoopt Simons meer stemmen te trekken en daadwerkelijk in het parlement te komen.

BIJ1 is een partij die zich hard maakt tegen racisme en onder meer een groot onderzoek wil laten uitvoeren naar racisme in Nederlandse overheidsdiensten. Ook wil de partij 'verder gaan met het dekolonisatieproces van het Caribisch deel van het Koninkrijk'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram