zaterdag 1 oktober 2022 18:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: redactie
|
28 oktober 2020

Artiesten uit de Curaçaose entertainment industrie hebben dinsdag gemanifesteerd in het Wilhelminapark tegen de coronamaatregelen. Als gevolg van die maatregelen hebben ze al acht maanden niet kunnen werken.

De actie, die georganiseerd werd door belangenorganisaties voor de Curaçaose entertaintmentwereld AMAK en KIF, was goed bezocht en is vreedzaam verlopen. Ook minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina (MAN) was aanwezig.

Verder zijn de leden van de groepering Artistanan Uní den Lucha, die vorige week al een manifestatie hielden bij Mambo Beach, steun komen betuigen. DJ Argenis Huerta is voorzitter van Artistanan Uní den Lucha en zei in zijn toespraak dat het tijd wordt om te laten zien hoe het wél kan.

"Er moet gezocht worden naar een gebalanceerde oplossing zodat lokale artiesten weer aan het werk kunnen", aldus Huerta. Volgens de dj is dat zeker mogelijk, omdat het bij heel veel ‘Nederlandse’ horecagelegendheden op het eiland elke dag heel druk is. “En intussen blijven de vluchten uit Nederland maar landen”, aldus Huerta. “Het is niet dat we het die bedrijven niet gunnen, maar ook wij willen heel graag weer aan de slag.”

AMAK-voorzitter Manfred ‘Feco’ Gomes heeft aangegeven dat de maat nu vol is en als er niet heel snel een beslissing komt er nog meer manifestaties gaan volgen. Die zullen volgens hem steeds feller van aard worden.

Minister Steven Martina kreeg ook de gelegenheid om het woord te voeren. Martina zei alle begrip te hebben voor de manifestanten. Hij gaf aan dat hij in zijn vrije tijd zelf ook muzikant is.

“Ik heb met de organisaties vergaderd en heb de voorgestelde protocolen gezien, die zijn opgesteld om toch entertainment onder bepaalde voorwaarden mogelijk te maken. Deze zijn voor een groot deel in orde, maar voor het laatste gedeelte zijn de voorstellen bij het Covid Strategisch Team ter evaluatie. Daar wachten we nu op.”

Martina sloot zijn speech af met de aankondiging dat er eind van de maand goed nieuws voor de artiesten aangekondigd gaat worden. “Heb dus nog even geduld”, aldus Steven Martina.

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram