donderdag 8 juni 2023 09:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 oktober 2020

In het derde kwartaal van 2020 waren consumentengoederen en diensten op Bonaire 4,8 procent goedkoper dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Op Sint Eustatius daalden de prijzen op jaarbasis met 3,3 procent en op Saba met 1,6 procent. Voor alle drie de eilanden waren dit de grootste gemeten prijsdalingen sinds het CBS in 2011 startte met deze prijsindices. Dit meldt het CBS op basis van de consumentenprijsindex Caribisch Nederland.

De recente prijsdalingen zijn volgens het CBS deels toe te schrijven aan de toeslagen die de overheid per 1 mei 2020 verstrekt op elektriciteit, water en internet. De vaste gebruikstarieven voor elektriciteit en water zijn hierdoor nul, en op vaste internetverbindingen is er een maandelijkse korting van 25 dollar.

De soft lockdown op Bonaire van 21 september tot 30 september 2020 had gevolgen voor de prijswaarneming in winkels op dit eiland: een deel van de prijzen kon niet worden waargenomen.

Voor Sint Eustatius en Saba gold dit niet. Door de overheidsmaatregelen waren sommige producten en diensten op beide eilanden echter beperkt of niet beschikbaar in het derde kwartaal van 2020, aldus het CBS.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram