woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Media op Bonaire hebben gezamenlijk een brief gestuurd naar de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, waarin zij opheldering vragen over de recente ontwikkelingen rond de Air Ambulance.

De gezamenlijke pers geeft aan dat zij op zich geen voorkeur hebben voor de keuze van een aanbieder, maar wel moeite hebben met de door Fundashon Mariadal gegeven onderbouwing. De media wijzen er op dat het ziekenhuis niet erg sterk is in het beantwoorden van vragen. 

De pers wil daarom van de Inspectie weten in hoeverre zij op de hoogte was van de plannen van Mariadal, wat zij vindt van plannen om een eigen luchtvaartonderneming op te zetten en wat voor advies de Inspectie aan Fundashon Mariadal gaat geven om tot een oplossing van het probleem te komen. 

“Als Fundashon Mariadal een luchtvaartmaatschappij heeft gevonden die een betere kwaliteit kan leveren, dan juichen wij dat als burgers van Bonaire alleen maar van harte toe. Het probleem is echter dat de motivatie achter de keuze die wij als pers en bevolking van Bonaire hebben mogen ontvangen van de directie van Fundashon Mariadal meer vragen oproept dan antwoorden”, aldus de media in de brief.

De directie van Fundashon Mariadal heeft onlangs besloten om met een vliegtuigmaatschappij uit Colombia in zee te gaan voor de verzorging van de luchtambulancediensten. De maatschappij blijkt echter geen vergunning te hebben (en zal die ook niet gaan krijgen) om tussen de ABC-eilanden te vliegen.

Beeld: Fundashon Mariadal