woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het kan nog een paar weken duren voordat Nederland een definitieve beslissing neemt over de Ennia-oplossing. Dat meldde staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) van Koninkrijksrelaties donderdag aan de Tweede Kamer.

Het Nederlandse ministerie van Financiën, Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de regeringen van Curaçao en Sint Maarten, de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) en de Nederlandsche Bank (DNB) hielden afgelopen week een vergadering. Tijdens de vergadering bleek dat er aanvullende gegevens nodig zijn zodat Nederland een definitieve evaluatie van de oplossing kan geven. 

Een onderdeel van de oplossing is dat Curaçao de komende dertig jaar een groot bedrag op de begroting moet reserveren. Echter ziet het Cft wel risico’s van de reservering op de begroting. Het is nu aan Nederlandse experts om zich nog eens over de oplossing voor de verzekeraar te buigen. 

Van Huffelen zei eind januari al dat experts zich gingen buigen over de Ennia-kwestie. Het lijkt erop dat het langer gaat duren voordat er goedkeuring vanuit de Nederlandse regering komt.

Laat de eerste reactie achter