woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

22 regio’s, waaronder Caribisch Nederland, ontvangen in totaal meer dan 380 miljoen euro extra van de Nederlandse overheid. Het geld kan gebruikt worden voor plannen om het leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers te verbeteren. Dat maakt de Rijksoverheid bekend.

Om precies te zijn, gaat het om 386,4 miljoen euro. Sint Eustatius krijgt daarvan 10 miljoen euro en Saba 5 miljoen euro. Bonaire wordt niet in het rijtje voor regiovoorstellen genoemd.

Bij het sluiten van een Regio Deal komen de regio’s zelf met plannen en ideeën om complexe opgaven aan te pakken. Bijvoorbeeld om de leefbaarheid van een gebied te vergroten, om opleidingen beter te laten aansluiten bij de arbeidsmarkt, of om gebouwen en bedrijventerreinen te verduurzamen. De overheid financiert maximaal de helft van de benodigde investering. De Rijksbijdrage is eenmalig en bedraagt minimaal 5 miljoen euro en maximaal 40 miljoen euro.

De geselecteerde regiovoorstellen vormen een samenstelling tussen plattelandsgebieden, de stedelijke omgeving, Caribisch Nederland en regio’s aan de grens. “De voorstellen worden de komende periode uitgewerkt tot volwaardige ‘Regio Deals’. Dat gebeurt in overleg met alle betrokken partijen: overheden, ondernemers, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen”, aldus de Rijksoverheid. 

Laat de eerste reactie achter