woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Een opmerkelijke wending op Sint Maarten: de oppositie heeft premier Silveria Jacobs van politieke partij National Alliance aan de kant gezet. Luc Mercelina, oorspronkelijk afkomstig van Curaçao, wordt de nieuwe premier. De Unified Resilient St. Maarten Movement (URSM), Democratic Party (DP), Party for Progress (PFP), en Nation Opportunity Wealth (NOW) hebben een historisch coalitieakkoord bereikt voor de termijn 2024-2028. 

De ondertekening van het akkoord, die plaatsvond op zaterdagavond, markeert het begin van een nieuw tijdperk van samenwerking in het bestuur van Sint Maarten. De leiders en gekozen parlementsleden van elke politieke partij hebben toegezegd eenheid en vooruitgang voor Sint Maarten en zijn burgers te laten zien. Het regeerakkoord legt de focus op belangrijke kwesties zoals economische ontwikkeling, sociaal welzijn, en ecologische duurzaamheid voor de komende vier jaar. 

De coalitieregering streeft naar het aanpakken van uitdagingen, het opbouwen van veerkracht, en het benutten van kansen om een welvarende toekomst voor het eiland te creëren. De leiders benadrukken de kracht van een gezamenlijke aanpak en uitten hun enthousiasme voor deze gedeelde inspanning. 

De ondertekening werd bijgewoond door vertegenwoordigers uit verschillende sectoren, gemeenschap leiders en burgers die getuige wilden zijn van dit historische moment. De coalitiepartners bedanken de gemeenschap voor de steun en beloven hard te werken om de afspraken uit het akkoord waar te maken.