woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Verschillende teams, waaronder mariniers, medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, de Jongerenbrigade en het Beach Volleyteam uit Sint Maarten hebben het zaterdag in een wedstrijd opgenomen tegen elkaar en het Mariniers Detachement Sint Maarten. Dat maakt Defensie Caribisch gebied bekend. 

In de wedstrijd ‘Beat the Mariniers’, namen in totaal 78 deelnemers het tegen elkaar en het Mariniers Detachement Sint Maarten op, verdeeld over 13 teams. “De mariniers van Mariniers Detachement Sint Maarten zetten als eerste een tijd neer op het parcours en dan is het de kunst aan de andere teams om een betere tijd neer te zetten. Vandaar ook de naam ‘Beat the Mariniers’”, verklaart een woordvoerder van Defensie tegenover Nu.cw. 

Onderdelen van de wedstrijd waren een truck trekken en duwen, een band liften en over een evenwichtsbalk lopen. Daarnaast moesten de mariniers in het water over obstakels gaan, peddelen met  rubberboot, een doolhof door, klimmen en in een ijsbad zitten.

Tijdens de wedstrijd zouden de teams flink aan elkaar gewaagd zijn geweest waardoor het tot het einde spannend bleef. Uiteindelijk wist het Mariniers Detachement Sint Maarten de winst binnen te slepen. 

De wedstrijd wordt elk jaar in december door het Mariniers Detachement Sint Maarten op het eiland georganiseerd. Het idee ontstond in 2015, ter ere van de 350e verjaardag van het Korps Mariniers.

Beeld: Defensie Caribisch gebied