woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat meldt het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN). 

Patrouilles van Stinapa en van het KPCN gingen rond 18.30 uur na een melding op zoek naar het tweetal. In eerste instantie konden zij de vrouwen niet vinden. Op een gegeven moment zagen ze lichtsignalen in de verte en kon de locatie van de dames bepaald worden. 

Aangezien het gebied ontoegankelijk is voor voertuigen, werd een helikopter van de Kustwacht ingeschakeld en werden de dames door de helikopter omhoog gehesen. 

De vrouwen werden bij de luchthaven gebracht, waar ze opgevangen werden door personeel van de Koninklijke Marechaussee. De ambulance kwam ter plaatse om de dames een medische check te geven, waarna ze naar huis konden gaan.