zondag 21 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het nationale vrouwenelftal heeft de kwalificatiereeks afgerond met een gouden randje: Curacao won maandagavond met 6-1 van de Kaaimaneilanden in de laatste kwalificatiewedstrijd van de ‘Road to Gold Cup’.

In de vijfde minuut was het al raak voor Curaçao, toen Jeleaugh Rosa het net wist te vinden. In de 19e minuut schoot aanvoerster Kadisha Martina het elftal naar 2-0. De laatste vier goals vielen allemaal na rust. Taïsha Hansen, Sadéyah Rosa, Emily Pulido en nogmaals Martina waren de heldinnen die de goals op hun naam mochten schrijven. 

Vorige week wisten de Curaçaose vrouwen te promoveren van poule C naar B. Dit deden ze door te winnen van Anguilla. De wedstrijd van maandagavond was dan ook vooral voor de eer en om het publiek te vermaken, dat na afloop van de wedstrijd kon genieten van een extra happy hour en muziek.