donderdag 30 november 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Tania Kross heeft de Johannes Vermeer Prijs in ontvangst genomen van staatssecretaris Gunay Uslu.

Kross ontving de prijs voor haar impact als zangeres, verbindende rol en inzet voor muziekeducatie binnen het Koninkrijk. De jury prees haar vernieuwende aanpak en bruggenbouw tussen mensen en muziekgenres.

De prijs van 100.000 euro zal Tania gebruiken voor het restaureren van de aula van Habaai, als onderdeel van de weg naar een nieuwe schouwburg. Haar werk is te zien in een presentatie in Den Haag tot half maart.

Gedurende haar carrière heeft Kross al meerdere muziekprijzen in ontvangst mogen nemen. Zo heeft ze onder andere drie keer de award voor Stichting Jong Muziektalent gewonnen.

Beeld: BrunoPress/Bruno Heukers

Laat de eerste reactie achter