vrijdag 29 september 2023 05:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 september 2023

Toeristen maakten in augustus minder gebruik van kleine bedrijven in de toeristensector. Dat concludeert Curaçao Apartment Small Hotel Association (Casha) op basis van de cijfers van afgelopen maand.

Accommodaties hadden vorig jaar augustus nog een bezettingspercentage van 68 procent, dit jaar is dat teruggelopen naar slechts 52 procent. Accommodaties die ook gericht zijn op markten buiten Europa, merken een verschil in de lengte van het verblijf van hun gasten. Waar toeristen uit Europa twee weken verblijven, kiezen de andere markten voor een vakantie van maximaal zeven dagen.

Naast eigenaren van accommodaties hebben ook duikscholen een minder drukke maand gehad. Vorig jaar augustus was er een bezetting van 75 procent, dit jaar liep dat terug tot 33 procent. Autoverhuurders ervaarden hetzelfde: In augustus 2022 was het bezettingscijfer 80 procent, afgelopen augustus was dat nog 55 procent. 

Chata zegt nog te wachten op de cijfers van het Curaçao Tourist Board (CTB): "We kunnen daardoor onze cijfers nog niet vergelijken met de algemene cijfers. Zo hebben we nog geen zicht op het totaal aantal nachten ten opzichte van vorig jaar en 2019.”

De cijfers van het CTB zijn ook nodig om te kunnen oordelen hoeveel mensen in een all-in resort verblijven en dus veel minder bijdragen aan de lokale economie.

-- Advertentie --

One comment on “Casha: Minder toeristen bij lokale bedrijven in augustus”

  1. Klopt, afgelopen maanden zijn er weinig gasten geweest in onze B&B maar de komende maanden tot en met februari 2024 waren al vóór de zomermaanden volgeboekt.

    Desondanks is het nog maar afwachten of al die gasten ook daadwerkelijk deze kant op KUNNEN komen want de WHO kan elk moment een gezondheidscrisis afkondigen. Dus de bekende reisrestricties voor mensen die toch liever geen "95% effectieve en zeer veilige op 8 muizen geteste" prik nemen of zelfs lockdowns.

    Als die onzin inderdaad werkelijkheid wordt gaan we de vakantiewoning permanent verhuren.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram