zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bezoekt eind september alle eilanden van het Caribisch gebied, om oud-studenten voorlichting te geven over het afbetalen van hun studieschuld. Dit schrijft Rijksdienst Caribisch Nederland in een persbericht.

Volgens het financiële platform van het onderwijs betalen veel studenten een hoger bedrag om hun studieschuld af te lossen dan dat nodig is. De boodschap is dan ook: betaal niet te veel. 

Het inkomen van de oud-student is vaak niet bekend bij DUO, omdat dit niet goed is doorgevoerd. Hierdoor kan het maandbedrag dat die persoon betaalt, veel hoger uitvallen. Het huidige salaris heeft volgens DUO invloed op dat bedrag, wat voordat de aflossing begint wordt vastgesteld. 

De studenten die in aanmerking komen voor een herberekening van het maandbedrag, kunnen eind deze maand een mail verwachten. DUO geeft aan dat het maandelijkse bedrag van afbetaling nooit hoger zal worden na de herberekening.

Op alle eilanden, zowel de bovenwindse als de benedenwindse, zijn vanaf eind september lokale servicekantoren geopend (op specifieke tijdstippen) waar de studenten terechtkunnen. De exacte openingstijden zijn op de website van DUO te vinden. Ook kunnen ze webinars volgen om extra informatie op te doen.