donderdag 28 september 2023 22:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 september 2023

Defensie is deze week begonnen met oefenen voor de verlening van noodhulp bij een orkaan op de Bovenwindse eilanden. Tijdens de oefening zal er met lokale veiligheidspartners worden samengewerkt. Dat meldt Defensie Caribisch gebied.

Eenheden als het Marine Squadron Carib (Aruba), het marineschip Zr. Ms. Pelikaan, FRISC-vaartuigen en andere ondersteunende eenheden van de marine en het Korps mariniers zullen meedoen aan de oefening en bevinden zich  reeds in het Caribisch gebied. Bovendien is er op Sint Maarten een permanent detachement van mariniers aanwezig. 

De eenheden van de andere eilanden zijn afgereisd naar Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius, waar ze op rotatiebasis kleine activiteiten ondernemen. Tijdens hun verblijf zullen ze ook kennismaken met de eilanden en belangrijke plaatselijke partners, zoals overheidsorganisaties, non-gouvernementele organisaties en bedrijven die een cruciale rol spelen in noodhulpverlening. 

De training op de Bovenwindse eilanden stelt de militairen in staat om direct na een orkaan passage noodhulp te bieden, mensen in nood te redden, civiele autoriteiten te ondersteunen en bij te dragen aan openbare orde en veiligheid.

De oefening zal tot 29 september duren. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram