zondag 26 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het aantal beschikbare ambulances wordt steeds minder en daarmee verslechtert de situatie van de ambulancezorg. Stichting Ambulance Zorg Curaçao (FKAK) luidt de noodklok in een brief aan minister Javier Silvania (MFK) van Gezondheid, Milieu en Natuur.

De ambulancestichting beschikt momenteel over vier inzetbare ambulances waarvan er drie 24 uur per dag ingezet moeten worden. Het vooruitzicht is volgens de stichting dat er binnenkort meerdere ambulances kunnen uitvallen.

De algemeen directeur Alwin Keli verzoekt om het Rode Kruis te benaderen en een of meerdere ambulances op bepaalde dagen en tijden stand-by te houden, zodat de bewindsman zelf niet iedere keer benaderd moet worden om toestemming te geven.

Het is nog niet bekend of de gezondheidsminister op de brief heeft gereageerd.