zondag 21 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De bemanning Rood van de Zr.MS. Groningen heeft afgelopen week de haven van Santa Domingo aangedaan. De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, een van de grootste steden in het Caribisch gebied, was de locatie voor een belangrijke bijeenkomst aan boord en op de wal om zo de banden te versterken met de lokale autoriteiten.

Op de Facebookpagina van de Groningen wordt vermeld dat onder andere de Dominicaanse Commandant der strijdkrachten, de staatssecretaris en de Nederlandse ambassadeur in het land, Frank Keurhorst, aanwezig waren. Naast de officiële receptie bood het verblijf in Santa Domingo de bemanning de gelegenheid om de stad en het eiland te verkennen.

De bemanning nam deel aan diverse activiteiten, zoals een jungle- en buggytour, wat zorgde voor ontspanning en teambuilding. “Met opgeladen batterijen en nieuwe ervaringen keert de bemanning van Rood terug aan boord, klaar om zich op te maken voor de volgende patrouille”, aldus Defensie.

Beeld: Facebook: Zr.Ms. Groningen - Bemanning Rood