dinsdag 30 mei 2023 11:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 april 2023

Milieu- en recyclingorganisatie Green Force heeft in de afgelopen zes jaren (2016-2022) bijna twee miljoen kilo afval ingezameld. Het gaat dan vooral om plastic flessen, plastic doppen en blikjes aluminium. Voor de beelddenker: twee miljoen kilo staat gelijk aan twaalf Boeings 747. 

Green Force is het grootste consumentenafvalbedrijf van Curaçao. Zowel hotels en resorts als kantoorpanden en bedrijven verzamelen afval, om dat vervolgens bij Green Force in te leveren. Earth Day, met dit jaar als thema ‘Invest in Our Planet’, vond zaterdag plaats. In het kader van die internationale dag en het behoud van de natuur en onze planeet, doet Green Force een oproep aan de Curaçaose bevolking. Zo hopen ze dat de Solar Taks, het bedrag dat mensen betalen voor het houden van zonnepanelen, afgeschaft wordt.

Ook laat de organisatie weten dat ze het belangrijk vinden dat er op scholen meer aandacht wordt besteed aan recycling en dat de kinderen meer leren over het milieu waarin ze leven. Green Force heeft de wens dat elk huishouden dat nog niet bezig is met recycling en nog niet milieubewust leeft, het meteen gaat doen. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram