dinsdag 30 mei 2023 11:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 april 2023

Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) waarschuwt de Bonairiaanse bevolking voor incidenten die mogelijk plaatsvinden tijdens de week van Dia di Rincon. Verschillende festiviteiten zullen die week worden georganiseerd, waaronder Koningsdag op 27 april en Dia di Rincon, een folklorefeest in het gelijknamige dorp, op 30 april. 

Het is volgens KPCN aan te raden dat mensen hun huizen goed afsluiten, omdat ze langere periodes buiten de deur zullen zijn. Daarnaast waarschuwt de politie om een Bob te hebben: iemand die geen alcohol drinkt en vervolgens na een feest gaat autorijden om ervoor te zorgen dat anderen veilig thuiskomen. Ook is de kans op autodiefstal groter tijdens de feestweek, dus is het belangrijk dat automobilisten hun auto juist parkeren en geen waardevolle spullen achterlaten.

Agenten zullen veel controles uitvoeren en geven boetes bij het overtreden van de regels. De politie benadrukt zeer streng op te treden tegen mensen die de politie dwarszitten of gewelddadig zijn tegen hen. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram