dinsdag 30 mei 2023 11:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 april 2023

Een groep professionele duikers heeft een brief naar de Staten gestuurd, waarin zij waarschuwen voor de achteruitgang van de koraalriffen op Curaçao.

De groep roept de regering op om nieuwe en strengere maatregelen te nemen en beter te handhaven op de bestaande wetgeving en daar agenten voor aan te stellen. De duikers luiden juist nu de noodklok door een rapport van Carmabi waaruit blijkt dat een nieuwe koraalziekte de riffen vernietigt.

De duikers geven ook aan dat er dagelijks veel illegale zaken plaatsvinden op en rondom het water. Zo laat de groep in de brief weten dat er onder andere veel illegale visserij is met sleepnetten, het alsmaar lozen van rioolwater en afvalwater langs de kust en illegale bouw in de kustwateren.

Wat de reactie van de Staten op de brief is, is onbekend.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram