dinsdag 30 mei 2023 11:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 april 2023

De Staten zijn volgens de PAR-fractie onjuist ingelicht door minister-president Gilmar Pisas (MFK) en Refineria di Korsou (RdK) over de vervalsingen in het Caribbean Petroleum Refinery traject (CPR-traject, dat meldt PAR in een persbericht.

De informatie die de regering aan de Staten heeft gegeven tijdens vergaderingen over het CRP-traject op 11 en 16 januari 2023, komt niet overeen met de inhoud van de forensische rapporten, zegt de grootste oppositiepartij die de kwestie oppakt.

Fractieleider Quincy Girigorie (PAR) zegt dat het gaat om de rol van de buitenlandse groep CPR, die lange tijd voorkeurskandidaat was voor de overname van de raffinaderij. Girigorie is verontwaardigd over hoe RdK en de regering zo lang konden doorgaan met de onderhandelingen, terwijl ze wisten wat de forensische rapporten inhielden en toch vertrouwen hielden in CPR. 

“Door deze uitspraken lijkt het erop dat de CPR en de mensen in en rond het bedrijf verantwoordelijk zijn voor de vervalsing van belangrijke stukken”, aldus Girigorie. Het is anders dan wat er door de RdK-directeur en Pisas is gecommuniceerd. Zij zeiden namelijk dat het om externe partijen zou gaan. 

Nadat het Antilliaans Dagblad vlak voor het einde van het jaar de vervalsing van de rapporten had onthuld, kwam RdK direct met een verklaring waarin de vervalsingen werden toegegeven. Er was echter geen bewijs dat CPR de documenten zelf had vervalst of dat ze erbij betrokken waren, stond destijds in het officiële statement.

PAR hoeft geen aangifte te doen, aangezien het Openbaar Ministerie al een onderzoek is gestart naar aanleiding van aangiften van de Centrale Bank CBCS en na lang aandringen van derden, zoals RdK zelf. 

PAR wil op korte termijn een debat met de regering. Girigorie vindt de informatie ernstig genoeg om dit met de volledige Staten te bespreken.

-- Advertentie --

One comment on “Staten onjuist geïnformeerd door Pisas over rol Caribbean Petroleum Refinery”

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram