dinsdag 12 september 2023 20:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 maart 2023

De rechter heeft 240 uur werkstraf opgelegd aan een ambtenaar die een vrouw oplichtte rondom het verkrijgen van een perceel bij Groot Sint Joris. De ambtenaar, werkzaam bij Dienst Openbare Werken (DOW), is de vrouw 17.000 gulden schuldig. Hij zal dit bedrag moeten terugbetalen. 

De ambtenaar is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden met een proeftijd van drie jaar. Als hij in die proeftijd geen fouten begaat, worden de negen maanden hechtenis kwijtgescholden. Dit geldt ook voor het uitvoeren van het werk in zijn ambt, waar hij de komende drie jaren niet weer een fout mag maken.

De man is van 2017 tot 2019 illegaal bezig geweest door zich voor te doen als adviseur om de vrouw een perceel bij Groot Sint Joris te verkopen, wetende dat hem dat niet ging lukken. Hij maakte daarbij gebruik van de mogelijkheden die zijn functie bij DOW met zich meebracht.

De advocaat van de ambtenaar laat weten dat er nooit sprake is geweest van opzet om de vrouw op te lichten en dat er geen criminele bedoelingen waren. 

Beeld: Columbus Magazine
-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram