woensdag 17 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Windward Islands People’s Movement (WIPM) van lijsttrekker Bruce Zagers is met 3 zetels de grootste partij gebleven in de Eilandsraad op Saba na de verkiezingen woensdag. Zijn partij kon rekenen op 617 stemmen. Nieuwkomer in de raad is Party for Progress, Equality & Prosperity van Saskia Mathew. Met 324 stemmen heeft haar partij twee zetels weten te bemachtigen. 

Public Entity Saba meldt dat Dave Levenstone met zijn eigen lijst geen zetel heeft gekregen. Levens ontving 95 stemmen. The new Saba Caring People Party moest het doen met 4 stemmen totaal. 

Ook bij het Kiescollege ging de winst naar Zagers van WIPM. Van de 496 stemmen gingen er 177 naar Zagers. Saba heeft 5 zetels in het Kiescollege, waarmee ze invloed kunnen uitoefenen op de Eerste Kamer in Nederland. Alleen kandidaten van WIPM kwamen in aanmerking voor het Kiescollege.

De opkomst op Saba was minder groot dan tijdens de vorige verkiezingen. 1040 kiesgerechtigden hebben hun stem uitgebracht, tegen 1078 in 2019.