donderdag 30 maart 2023 13:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 maart 2023

De Kustwacht roept jongeren op zich in te schrijven voor de Basisopleiding Kustwacht (BOK). Dat laat de Kustwacht weten. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich aanmelden.

Jongeren met de ambitie om kustwachter te worden, kunnen zich inschrijven voor een 1-jarig opleidingsprogramma dat bestaat uit praktische en theoretische modules. Daarnaast wordt een opleiding tot Buitengewone Agent van de Politie (BAVPOL) aangeboden.

Gedurende de opleiding krijgen de aspiranten basisvaardigheden geleerd waaronder EHBO en schietvaardigheid. Ook krijgen de leerlingen onderwijs in scheepvaart en worden er modules aangeboden in basistraining reddingsmiddelen, brandbestrijding, wetgeving en handleiding marifoon.

De kustwacht laat weten dat iedereen die zich wil aanmelden onder andere moet beschikken over een Nederlandse nationaliteit en ingeschreven staat op Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de BES-eilanden. Daarnaast moet je tussen de 18 jaar en 25 jaar oud zijn en een zwemdiploma hebben, de Nederlandse taal goed lezen en schrijven en een goede conditie hebben. Verder mag je geen bril of lenzen dragen en geen strafblad hebben.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram