vrijdag 27 januari 2023 12:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 januari 2023

Marineschip Zr. Ms. Holland heeft in de laatste week van 2022 1.000 kilo drugs onderschept. Dat meldt Kustwacht Caribisch Gebied. Het Nederlandse marineschip onderschepte de drugs tijdens twee drugstransporten in de Caribische zee.

De zogenaamde ‘go-fast’ boten werden ontdekt door het maritieme patrouillevliegtuig van de Kustwacht. Daarna werd direct de Zr. Ms. Holland ingeschakeld. Volgens de Kustwacht werden de go-fast boten onderschept door de snelle onderscheppingsboot van het schip. 

De Kustwacht hield de verdachten aan en droeg deze, samen met de drugs over aan de autoriteiten van Aruba. De contrabande zijn inmiddels vernietigd.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram