vrijdag 29 september 2023 11:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 december 2022

Het plan om een Koninkrijksconferentie tussen de vier landen van het Koninkrijk te organiseren, is uitgesteld. Dat laat staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) weten aan de Tweede Kamer. Het overleg tussen de eilanden staat nu gepland voor januari 2023.

Het doel van een Koninkrijksconferentie is om in gesprek te gaan over een langetermijnvisie voor het Koninkrijk, wederzijds begrip te ontwikkelen en de samenwerking te verbeteren. Van Huffelen schrijft dat er wegens agendatechnische redenen nog geen tijd is gevonden om met de regeringen van Curaçao, Aruba en Sint Maarten tot een planning te komen.

De staatssecretaris laat in de brief weten dat het dossier ‘Dataverzameling over de BES-eilanden’ door het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) extra behandeld zal worden. De Kamer zegt meer inzicht te willen in het vertrouwen op de eilanden in de politiek en instituties, maar die gegevens ontbreken momenteel.

-- Advertentie --

One comment on “Koninkrijksconferentie vertraagd”

  1. Dat kan ik de kamer zo vertellen. Het vertrouwen in de Curaçaose politiek is bijzonder laag. Eveneens in de aan de overheid gelieerde instituten.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram