vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het St. Antonius College gaat vanaf augustus 2023 Engelse lessen verzorgen in het Funderend Onderwijs. Dat meldt de school. Daarmee zal de school zich onderscheiden van andere scholen op Curaçao. 

De Engelse lessen zijn geïnitieerd en mede gefinancierd door het Amerikaanse consulaat. De taal die tijdens de lessen wordt gesproken zal voornamelijk Engels zijn, gecombineerd met Papiaments en Nederlands. Ouders worden door de school uitgenodigd om in januari langs te komen om extra informatie te krijgen over het programma. Hier zal verder uitgelegd worden hoe de kinderen worden voorbereid en kunnen ouders hun kind eventueel alvast registreren.

Onderwijs directeur Zorinda Huisden- Curiel legt uit dat de Engelse taal een goede basis is om toekomstige mogelijkheden van de kinderen te verruimen en helpt bij een internationale carrière. “Steeds meer studies worden in het Engels gegeven. Daarnaast is het beheersen van de taal steeds vaker een vereiste in verschillende beroepen,” aldus de directeur. De school gelooft dat een Engels curriculum beginnen vanaf het Funderend Onderwijs zal bijdragen aan de ontwikkeling van de jeugd om de economische kansen voor het eiland te vergroten.