woensdag 17 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao (APC) heeft deze week het ‘Waterfort Plaza Masterplan’ ingediend bij minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Charles Cooper (MFK) voor een principe beoordeling. 

Ook zijn het masterplan en de bijbehorende maquette deze week gepresenteerd aan gouverneur Lucille George-Wout en de Waarnemend Vertegenwoordiger van Nederland in Willemstad Judith Jeurissen. Het masterplan is een stedenbouwkundige uitwerking met sfeerbeelden. Het masterplan beschrijft de koers voor het Waterfort Plaza gebied, wat betreft leefbaarheid, kwaliteit, erfgoed, klimaat, duurzaamheid en economie. 

Bij de ontwikkeling van het masterplan is rekening gehouden met de door UNESCO benoemde Outstanding Universal Value van Historisch Willemstad. 

Zaterdag organiseert APC ook het het Road2Plaza feest in de binnenstad in verband met de viering van het 25-jarig jubileum op de UNESCO-werelderfgoedlijst.