dinsdag 31 januari 2023 02:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 november 2022

De Haveninspectie en medewerkers van Directie Risicobeheersing & Rampenbeleid Curaçao hebben deelgenomen aan een operationele training oliebestrijding op Sint Eustatius. Dat meldt de overheid.

De cursus werd georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met de regering van Estland. De deelnemers zijn opgeleid om oliebestrijdingsapparaten te gebruiken op het water. Wanneer de olie in het water terecht komt, zullen de apparaten de olie kunnen indammen en het risico dat de olie zich naar de kust zal verplaatsen verminderen. Daarnaast wil de inspectie ook de persoonlijke, materiële en milieuschade zoveel mogelijk beperken.

In het Risicoprofiel Curaçao 2017-2022 staat beschreven wat er gebeurt als er olie in de zee terechtkomt en wat voor een grote gevolgen dit zal hebben. Op basis van het Risicoprofiel heeft de regering meer aandacht voor het voorkomen van de risico’s.

Volgens de overheid heeft Curaçao samen met verschillende lokale belanghebbenden de afgelopen jaren gewerkt aan een noodplan voor een olieramp. In dit plan wordt de verantwoordelijkheid van elke belanghebbende vastgesteld. De afgelopen zeven jaar heeft er een zogenaamd ‘Tabel Top’ onderzoek plaatsgevonden aan de hand van het plan. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram