maandag 30 januari 2023 20:33
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 november 2022

De prijzen van brandstof gaan vanaf 29 november licht omhoog. Dat meldt Bureau Telecommunicatie en Post (BT&P). Het tarief voor water en elektriciteit daalt met ingang van donderdag 1 december.

De prijs voor een liter benzine stijgt minimaal met nog geen halve cent. Afgelopen maand bedroeg de prijs 2,349 gulden en vanaf aankomende week betaal je 2,353 gulden. In oktober werd 2,19 gulden voor een liter diesel betaald, komende maand wordt dit 2,22 gulden per liter.

 De prijs van elektriciteit zal vanaf 1 december dalen van 0,78 cent per kilowatt stroom naar 0,70 cent. De waterrekening zal aan het einde van de maand ook lager uitvallen. Afgelopen maand betaalde de consument 9,69 gulden voor een kuub water, vanaf 1 december zakt dit naar 9,23 gulden per kuub. Volgens BT&P is de daling van de elektriciteitstarieven te danken aan de lagere gemiddelde brandstofkosten voor de productie van elektriciteit vanwege de verwachte zogenaamde ‘productie-mix’. Vooral de wind had daarin een groot aandeel.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram