maandag 8 augustus 2022 08:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 augustus 2022

De aangekondigde prijsverhoging van eieren is nog niet doorgevoerd. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Wetgeving & Juridische Zaken (WJZ) moet eerst nog advies geven over de wet.

De verwachting was dat de prijs van eieren deze week met 35 procent verhoogd zou worden. MEO-minister Ruisandro Cijntje (PNP) deed hiervoor een voorstel, waar de Raad van Ministers mee akkoord is gegaan. Kippenboeren gaven vorige maand aan in de problemen te komen, omdat zij het kippenvoer en de transportkosten niet meer kunnen betalen. 

Cijntje zegt nu te blijven aandringen bij WJZ om het voorstel in behandeling te nemen. Zodra het advies binnen is, kan het besluit ondertekend worden door de gouverneur en wordt de prijsverhoging ingevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram