dinsdag 9 augustus 2022 05:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 juli 2022

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) heeft een werkgroep Schoonmaak opgezet. Dat heeft GMN-minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) donderdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

2022 werd in maart door Pietersz-Janga tot Jaar van de Schoonmaak uitgeroepen. De nationale campagne genaamd ‘Kuantu kilo b’a piki?’ (Hoeveel kilo heb jij geraapt?) begint officieel op 1 augustus. De campagne richt zich op het afval op het eiland en in de zee. Ook wordt er aandacht besteed aan de ‘digitale schoonmaak’.

In de werkgroep zitten meerdere diensten en organisaties, waaronder Selikor, Curaçao Clean Up, Curaçao Tourist Board, Stichting Uniek Curaçao en het ministerie van Economische Ontwikkeling. Volgens de minister heeft iedere stakeholder een presentatie gegeven over het aandeel dat zij leveren voor de schoonmaakcampagne. 

Het GMN-ministerie gaat zich richten op de landfill en zal twee keer per jaar pleintjes schoonmaken. Daarnaast worden er op tien locaties recyclebakken geplaatst. Curaçao Clean Up start binnenkort met e-learning projecten op scholen en gaat het project ‘bario challenge' opzetten, waarbij buurten worden betrokken bij de schoonmaak. 

Selikor kondigde eerder al aan dat er twee keer per week grofvuil opgehaald zal worden. Ook wil Selikor de illegale vuilstorten opruimen. Op de plekken waar de afvaldienst niet komt, zal Stichting Uniek Curaçao bijspringen. 

De regering vraagt iedereen die deelneemt aan schoonmaakactiviteiten om selfies te maken en de slogan ‘Kuantu kilo b’a piki?’ te gebruiken op sociale media kanalen. De campagne zal door CTB worden gepromoot op radio en televisie. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram