vrijdag 12 augustus 2022 20:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 juli 2022

Kentekenplaten op Sint Maarten krijgen vanaf 2023 een nieuw ontwerp. De overheid organiseerde een ontwerpwedstrijd voor het nieuwe design van de nummerplaten. 

Het ministerie van Financiën organiseerde de wedstrijd om de bevolking te betrekken bij de ontwikkeling van de nieuwe kentekenplaten. Drie inzendingen werden op Facebook geplaatst. De bevolking werd aangemoedigd om op hun favoriete ontwerp te stemmen. Er zijn meer dan 2.000 stemmen uitgebracht. 

De meerderheid van de stemmen was voor het ontwerp van de lokale grafisch ontwerper Shadani Fleming. De kentekenplaat van Fleming heeft een strak ontwerp met een rode, witte en blauwe achtergrond. Ook zijn er elementen van de symbolen van Sint Maarten terug te vinden in het design. 

“Samen met heerlijk eten, muziek, stranden en de mensen is onze luchthaven een van de topattracties die ieder jaar duizenden mensen naar The Friendly Island trekken”, aldus de winnende ontwerper. “Ik wilde die essentie vastleggen en transformeren in een minimalistisch maar gedurfd ontwerp dat Sint Maarten vertegenwoordigt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram