vrijdag 12 augustus 2022 19:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 juli 2022

48 duikers hebben zaterdag tijdens de Clean-Up bij Tugboat  358 kilo plastic uit het water gehaald. De schoonmaakactie werd georganiseerd door Curaçao Apartment Small Hotel Association (CASHA).

Zeven duikscholen die zijn aangesloten bij de belangenverenging deden mee met de Clean-Up. Tijdens de recente renovatiewerken aan de pier bij Tugboat is veel bouwafval in de zee terecht gekomen. Vooral het rubber is schadelijk voor het rif.

Gerlinde Berckmoes, voorzitter van CASHA, spreekt van een groot succes. “Het belangrijkste doel is bereikt, namelijk al het rubber uit de zee halen. Het rubber breekt niet af en verstikt alles wat er onder ligt”, aldus Berckmoes. Naast rubber werden er stukken ijzer, flesjes en heel veel visdraad verwijderd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram