maandag 8 augustus 2022 08:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 juli 2022

De consumentenprijzen op Curaçao zijn in mei gemiddeld met 4,8 procent gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor Statistiek van Curaçao (CBS) maandag.

Het consumentenprijsindexcijfer (CPI) is in de maand mei 2022 met 0,7 procent gestegen. Het CPI geeft de prijsontwikkeling weer van goederen en diensten die huishoudens aanschaffen voor consumptie. In vergelijking met de maand april, heeft het cijfer zich in een maand tijd ontwikkeld van 111,9 naar 112,7.

De inflatie in een bepaalde maand wordt berekend door het 'twaalf maanden gemiddelde' van het CPI in die maand te vergelijken met het gemiddelde van de twaalf maanden van het jaar daarvoor. “Gemeten over een periode van twaalf maanden tot en met mei 2022 zijn de consumentenprijzen in mei gemiddeld met 4,8 procent gestegen”, aldus het CBS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram