dinsdag 9 augustus 2022 07:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 juli 2022

GIK Refineria BV garandeert zich aan de WHO-normen voor luchtkwaliteit te kunnen houden als zij worden aangesteld als de nieuwe operator van Refineria di Kòrsou (RdK). Dat stelt advocaat Rutsel Martha naar aanleiding van de rechtszaak van Clean Air Everywhere tegen de Curaçaose overheid.

De rechter oordeelde dinsdag dat de overheid zich moeten houden aan de normen van de WHO wat betreft luchtkwaliteit. Het ging om de maximumwaarden voor zwaveldioxide en fijnstof benedenwinds de raffinaderij ter hoogte van Kas Chikitu.

Vakbond APRI reageerde bezorgd op het oordeel van de rechter. Er werd gevreesd dat mogelijke operators zouden afhaken vanwege de strenge WHO-normen. Martha benadrukt echter dat GIK de raffinaderij kan openen zonder de milieunormen te overschrijden.

GIK is van de Braziliaanse Roberto Viana, eerder partner van Corc. Het bedrijf is het eens met de beslissing van de rechter en stelt dat de WHO-normen fundamenteel nodig zijn. “In het geval dat RdK ons voorstel accepteert, zullen wij ons volledig aan de normen houden”, aldus GIK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram