dinsdag 9 augustus 2022 07:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 juli 2022

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft momenteel geen plannen om naar het Wimco gebouw te verhuizen. Dat stelt OWCS-minister Sithree van Heidoorn (MFK) in een persbericht. 

Vrijdag kreeg Van Heydoorn een rondleiding door het gebouw, waarbij de eigenaar van het pand liet zien hoe de ruimte geschikt zou zijn voor het ministerie. Verschillende media schreven naar aanleiding van het bezoek dat er mogelijk een verhuizing op de planning stond. De minister laat echter weten dat een verhuizing op dit moment niet aan de orde is.

“Tijdens het bezoek hebben wij laten weten dat er wettelijke procedures gelden”, aldus Van Heydoorn. “Bovendien moeten wij ons aan de regels van comptabiliteit houden als het gaat om het huren van een locatie.”

Wimco werd in 2019 failliet verklaard. In december 2021 werd het pand verkocht aan Shiraka Real Estate nv. Of het bedrijf nog steeds de eigenaar van het gebouw is, is niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram