donderdag 1 juni 2023 22:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 juli 2022

In de maand juni bracht een recordaantal Amerikaanse reizigers een bezoek aan Curaçao. In één maand tijd verwelkomde het eiland ruim 9.500 Amerikanen.

De Curaçao Tourist Board (CTB) registreerde in totaal 37.541 verblijfsbezoekers in de maand juni. Het is voor het eerst dat er in de laagseizoenmaand zulke hoge bezoekersaantallen worden gemeld. Curaçao verwelkomde bijna 15.000 Nederlandse bezoekers, dat is 13 procent meer dan in juni 2019. Zo’n 1.800 vakantiegangers uit Duitsland en België vlogen de afgelopen maand naar het eiland.

Vooral de Amerikaanse markt presteerde beter dan alle eerdere geregistreerde bezoekersaantallen. Ook de reizigers uit Zuid-Amerika wisten Curaçao te vinden. Het eiland verwelkomde zo’n 6.200 bezoekers. Van de aankomsten uit Zuid-Amerika kwam zo’n 54 procent uit Colombia. Uit het Caribisch gebied reisden 2.877 bezoekers naar het eiland.

“De vooruitgang om terug te gaan naar het pre-pandemische niveau gaat in de goede richting”, aldus CTB. “We hebben 96 procent van de toeristenaankomsten in de eerste zes maanden van het jaar teruggekregen.” Het afgelopen half jaar bezochten 227.000 reizigers Curaçao. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram