dinsdag 9 augustus 2022 07:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
17 juli 2022

De belastingdienst heeft ten onrechte eigenaren van auto's aanslagen Motorrijtuigenbelasting gestuurd. Dat meldt minister van Financiën Javier Silvania (MFK) op zijn Facebookpagina. Er hebben volgens de minister onzorgvuldigheden plaatsgevonden waardoor mensen ten onrechte een aanslag hebben gehad.

In verband met het inlopen van administratieve achterstanden zijn onlangs aanslagen motorrijtuigenbelasting (MRB) opgelegd over de jaren 2018 en 2019. Deze aanslagen zijn opgelegd aan personen en ondernemingen die in die jaren een kenteken op hun naam geregistreerd hadden staan en de verschuldigde MRB volgens de administratie van de belastingdienst niet hebben voldaan.

"Bij het opleggen van deze aanslagen hebben enkele onzorgvuldigheden plaatsgevonden waardoor aanslagen ten onrechte zijn opgelegd. De oorzaak van deze fout is achterhaald en in de week van 18 juli zullen de verminderingsaanslagen worden verzonden voor de aanslagen die ten onrechte zijn opgelegd", aldus Silvania.

Automobilisten die ten onrechte een MRB-aanslag hebben ontvangen, hoeven nog geen bezwaar in te dienen volgens de bewindsman. "Indien op 1 augustus nog steeds geen verminderingsaanslag is ontvangen, dan kan een bezwaar tegen de aanslag worden ingediend via mrb@gobiernu.cw. In de e-mail kan gemotiveerd worden aangegeven waarom de opgelegde aanslag onjuist is", schrijft Silvania.

Binnenkort zullen de aanslagen over de jaren 2020 en 2021 ook worden opgelegd. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van aangepaste aanslagbiljetten omdat ook is geconstateerd dat het MRB-aanslagbiljet op de achterzijde onjuiste en achterhaalde informatie bevatte. "De belastingdienst verontschuldigt zich voor eventueel ongemak en vraagt begrip voor de enorme taak waar de dienst voor staat om in korte tijd jarenlange achterstanden in te halen", aldus Silvania.

De persoon of onderneming op wiens naam het kenteken staat geregistreerd is verantwoordelijk voor het voldoen van de MRB. Indien een voertuig niet meer wordt gebruikt, bijvoorbeeld omdat het voertuig total-loss is verklaard of in de tuin geparkeerd staat, dienen de kentekenplaten te worden ingeleverd bij de belastingdienst in het WTC. Zolang de platen niet zijn ingeleverd blijft MRB verschuldigd. Bij verkoop van een voertuig is het essentieel het kenteken zowel bij de belastingdienst als bij het keuringslokaal te laten overschrijven op de naam van de nieuwe eigenaar om de MRB-verplichting over te laten gaan naar de nieuwe eigenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram