dinsdag 9 augustus 2022 07:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 juli 2022

Bewoners van Ronde Klip zijn helemaal klaar met de illegale vuilverbranding in de buurt. Dat meldt Stichting Uniek Curaçao op sociale media. 

Al meer dan twee jaar proberen buurtbewoners de illegale verbrandingen en afvalstortingen in Ronde Klip tegen te gaan en aan de kaak te stellen. Er zou een terreineigenaar zijn in Ronde Klip die op dagelijkse basis, tegen betaling, afval laat storten en verbranden op het terrein. 

De politie is volgens de stichting op de hoogte van om wie het gaat, welk terrein het is en wat er op dat terrein gebeurt, maar toch wordt er niet ingegrepen. De dump en verbrandingen geven een hoop overlast. Voor veel mensen is de rook en stankoverlast ondragelijk, met name voor de mensen met astmatische aandoeningen.

Na verschillende meldingen aan het X-Team en andere overheidsdiensten zullen de bewoners nu een proces moeten starten om via het Openbaar Ministerie de daders te doen stoppen met de illegale praktijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram