dinsdag 9 augustus 2022 06:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 juli 2022

De organisatie Proud Breast wil zoveel mogelijk vrouwen op Curaçao informeren over een nieuw alternatief voor borstprotheses. Daarnaast wil de organisatie borstkanker bespreekbaar maken onder de Curaçaose gemeenschap.

Het Prinses Wilhelmina Fonds heeft in juni de innovatieve borstprothese van Proud Breast ingekocht. De zogenaamde Qup is lichtgewicht en zou erg geschikt zijn voor het warme klimaat op Curaçao, in tegenstelling tot silicone protheses. De Qup kan los in de beha gedragen worden of worden vastgezet met naald en draad. De protheses van Proud Breast zijn momenteel nog niet op het eiland verkrijgbaar.

Simone van Dijk is ambassadeur van Proud Breast voor het Caribische deel van Nederland en tevens vrijwilliger bij het Prinses Wilhelmina Fonds. Samen met andere betrokkenen onderzoekt zij de mogelijkheid om de protheses niet alleen op Curaçao aan te bieden, maar ook op Aruba, Sint Maarten en de BES-eilanden. 

In maart heeft Van Dijk verschillende samples van Proud Breast bij het Prinses Wilhelmina Fonds en Fundashon Sinta Ros laten zien. “Zij zijn erg enthousiast. Het Prinses Wilhelmina Fonds heeft de Qup zelfs aan het prothese pakket toegevoegd. Hierdoor krijgen vrouwen met borstkanker meer keuzevrijheid en dat vinden we ontzettend belangrijk”, aldus de ambassadeur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram