dinsdag 9 augustus 2022 07:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 juli 2022

De ledenvergadering van de spaar- en kredietcoöperatie ACU is zondag geschorst na een motie. De leden hebben gevraagd om de vergadering pas te hervatten als de informatie over de gewijzigde statuten ook echt duidelijk is voor alle leden. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

De vergadering in het WTC stond gepland van 10.00 tot 13.00 uur. Het belangrijkst agendapunt van de bijeenkomst was dat de leden de gewijzigde statuten moesten goedkeuren. Ondanks dat de vergadering flink uit liep, kwam het niet tot een stemronde.

Volgens ACU zijn de gewijzigde statuten ‘sterker verankerd in de coöperatieve beginselen’. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten beaamt dit in een kort persbericht. “Met de implementatie voldoet het bestuursmodel van ACU als coöperatie weer aan de wettelijke eisen. Deze eisen dienen ter bescherming van de leden”, aldus de centrale bank. De oppositiepartij MAN riep de leden daarentegen op om tegen de statutenwijziging te stemmen.

De motie om de vergadering te schorsen werd met een ruime meerderheid aangenomen. In de motie is voorgesteld een commissie van leden in te stellen en die de tijd te geven om alle informatie te analyseren en voor te leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram