dinsdag 9 augustus 2022 07:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 juli 2022

Curaçao heeft in het eerste kwartaal van 2022 een overschot van 102 miljoen gulden gerealiseerd. Dat is twee keer meer dan begroot. Dat blijkt uit de uitvoeringsrapportage over de eerste maanden van het jaar.

Curaçao heeft in de eerste maanden van het jaar substantieel hogere baten begroot. Dit betreft voornamelijk hogere belastingbaten waaronder omzetbelasting, winstbelasting en onroerendezaakbelasting. “Naast economische ontwikkelingen zoals een hogere economische groei en inflatie is dit het gevolg van de inspanningen van Curaçao om de belastingcompliance te verbeteren”, aldus het Cft.

De begroting ging aanvankelijk uit van een overschot in het eerste kwartaal van 50 miljoen gulden en een tekort van 162 miljoen gulden voor heel 2022. Na advies van het College financieel toezicht (Cft) is het tekort verlaagd naar 123 miljoen.

Het college blijft wijzen op risico’s en onzekerheden. Het is volgens het Cft van groot belang dat Curaçao zijn lasten in heel 2022 en ook meerjarig beheerst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram