vrijdag 15 september 2023 22:38
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 juli 2022

Bob Pinedo trekt zich terug als voorzitter van Fundashon Prevenshon (FP). Het stokje wordt overgedragen aan Ashley Duits.

Fundashon Prevenshon werd in 2008 opgericht door Pinedo en MCB-directeur Lionel ‘Paps’ Capriles met als doel de sterfgevallen van kankerpatiënten terug te brengen en bevolkingsonderzoeken te doen. De nadruk moest daarbij komen te liggen op het voorkomen dan wel vroegtijdig opsporen van kanker. Onder leiding van Pinedo werd gestart met grootschalige screening van borstkanker onder de bevolking.

Inmiddels is het spectrum verbreed tot preventie van ziekten in ruimere zin, zoals diabetes. Daarnaast is met FP de basis gelegd voor het Caribbean Prevention Center. Duits zal Pinedo opvolgen als voorzitter van de organisatie. Hij heeft Pinedo gevraagd als erelid en adviseur verbonden te blijven aan de stichting.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram