dinsdag 30 mei 2023 14:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 juli 2022

Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) is niet blij met het handelen van Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) tijdens de naderende storm afgelopen woensdag. 

Pisas was geërgerd over de lakse manier waarop het bedrijfsleven gehoor gaf aan de vervroegde avondklok. VBC noemt deze aantijging onterecht, onacceptabel en uitermate kwetsend. Volgens de belangenvereniging vond de afkondiging niet op de juiste wijze plaats en was deze ook niet te controleren via een officieel overheidskanaal. Ook het tijdstip tussen de afkondiging en het ingaan van de avondklok was volgens VBC veel te kort en zorgde voor paniek en grote drukte op de wegen.

VBC vindt dat mensen onnodig hyper werden gemaakt en dat één telefoontje richting Bonaire voldoende zou zijn geweest om de situatie naar waarde in te schatten. Ook de website van National Hurricane Center gaf volgens VBC toen al aan dat de depressie ver ten zuiden van Curaçao trok. 

Vereniging Bedrijfsleven vraagt Pisas om de private sector deel uit te laten uitmaken van het crisisteam.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram