maandag 8 augustus 2022 10:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
30 juni 2022

De overheid geeft donderdagochtend een Verslag van de Dag over de weersituatie op Curaçao. Premier Gilmar 'Pik' Pisas en een woordvoerder van de Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) zijn aanwezig.

Het Verslag van de Dag begint om 11.30 uur. De Nederlandse vertaling is te volgen via dit liveblog.

We vertalen van minuut tot minuut, dus ververs je browser regelmatig. Het laatste nieuws vind je bovenaan. Door de snelheid van vertalen, kunnen er (spel-)fouten in de tekst voorkomen. Onze excuses daarvoor.

 • Tot zover het Verslag van de Dag. Dank voor je aandacht voor dit Liveblog en graag tot een volgende keer.
 • [12:01] De noodradio Easy FM 97.9 gaat weer terug naar zijn normale programmering. Het openbaar vervoer is weer terug naar normaal en de Emma brug is sinds ongeveer 11.00 uur weer terug op zijn plek. Het hoofdstuk storm is hiermee volgens Pisas afgesloten. We zijn een stap verder in het geval van een calamiteit. Pisas dankt de bevolking voor zijn medewerking. Uiteindelijk hebben we dit ook weer overwonnen en een stap vooruit gegaan.
 • [11;59] Pisas zegt dat er gedeëscaleerd gaat worden. Alle aktiviteiten en evenementen kunnen weer doorgang vinden. Vanaf morgen gaan alle scholen en creches weer open. Denk eraan dat we nog steeds in orkaantijd zitten. Bij wateroverlast kan gebeld worden met 560 0196/97
 • [11:58] Luciano laat op een scherm zien in welke gebieden de kans het grootst is dat er een orkaan langskomt.
 • [11:57] Andy Luciano van de meteorologische dienst. In de beelden is nu te zien dat er een oog wordt gevormd in het systeem dat ons voorbij is gegaan. Het National Hurricane Center laat wederom een vliegtuig de storm ingaan. Het lijkt erop dat het systeem orkaan Bonnie gaat worden. Deze zal waarschijnlijk boven Nicaragua langsgaan.
 • [11:54] Op het moment dat er nieuws naar buiten wordt gebracht, moet dat in de toekomst gezamenlijk in overleg met de andere eilanden gebeuren. Hij zal zodirect een aantal aankondigen doen.
 • [11:53] Gisteren is door staatssecretaris Van Huffelen een appgroep opgestart waarin ze de premier sterkte en succes wenst.
 • [11:53] Pisas vindt dat we regels wel moeten respecteren, ook winkels,
 • [11:52] Pisas wil uitlg geven over de toke de keda. Als de hulpdiensten ergens hulp moeten verlenen dan is het goed dat de straten vrij zijn. Het tijdstip is meerdere keren veranderd. De toke di keda is bedoeld om de burger te beschermen. Er is uitgebreid overleg aan voorafgegaan voordat zo'n beslissing wordt genomen. Hij vernontschuldigt zich dat hij hier gisteren wat geirriteerd over was.
 • [11:49] Gilmar Pisas zegt dat we gisteren in angst hebben gezeten, maar dat alles goed is afgelopen. Hij benadrukt dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Dit is een goede test geweest zodat we voor de toekomst voorbereid zijn.
 • [11:30] We zijn afwachting van de Relato di Dia.
 • Het Verslag van de Dag begint om 11.30 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram