Door: NU.cw
12 mei 2022

De Sociaal-Economische Raad (SER) is begin deze maand officieel partner geworden van de Global Deal. Het initiatief is opgericht door onder andere de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en de Internationale Arbeidsorganisatie.

De Global Deal heeft als doel de uitdagingen op de mondiale arbeidsmarkt gezamenlijk aan te pakken en zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van globalisering. Volgens de SER sluit het partnerschap aan bij verschillende doelstellingen, met name over inclusieve groei en het verminderen van ongelijkheid binnen en tussen landen.

“Als vast college van advies van de regering en de Staten wil de SER zoveel mogelijk profiteren van het Global Deal-partnerschap door bij te dragen aan een internationaal platform dat de waarde van sociale dialoog onderstreept”, stelt de Raad. “De Global Deal biedt de SER een platform voor het uitwisselen van kennis, ervaring en ‘best practices’ met regeringen en organisaties wereldwijd. Voor het advieswerk van de SER is dat van groot belang.”

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram