dinsdag 30 mei 2023 11:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 mei 2022

De Rijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (COHO) is woensdag behandeld bij de centrale commissievergadering van de Staten. Verschillende partijen hebben hun meningen geuit over de gevoeligheden rondom Coho. Dat meldt de Èxtra. 

Rennox Calmes, leider van de politieke partij Trabou pa Kòrsou (TPK) vindt dat Nederland de intelligentie van Curaçao onderschat. Volgens Calmes wil Nederland Curaçao weer terugbrengen naar de Nederlandse Antillen zoals vroeger. Hij betreurt het ook dat de Coho gezeteld is in Den Haag en wordt uitgevoerd aan de hand van Nederlandse wetten. “Coho moet iets van ons worden”, aldus Calmes. 

Volgens Eduard Braam (MFK) moeten landen binnen het Koninkrijk met elkaar samenwerken en is dat het belangrijkste doel van het Koninkrijk. Hij geeft aan dat er de laatste jaren flinke discussies waren over machtsverhoudingen binnen het Koninkrijk en dat de balans steeds meer naar Nederland verschoof. Volgens Braam wordt er nu gehandeld op een ‘oneerlijke’ manier omdat er nog geen geschillenregeling is. 

-- Advertentie --

One comment on “Rijkswet COHO behandeld bij centrale commissievergadering van de Staten”

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram